пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Вічна слава безсмертю Хоробрих

Революція Гідності… Євромайдан… Побиття мирних студентів, розстріл Небесної Сотні … Саме ці події змінили історію України, саме вони сколихнули небачену хвилю народного патріотизму, достукалися до серця кожного українця, який по–справжньому любить свою державу, свій народ. Сучасне покоління юних українців почало по-іншому сприймати слова «моя Україна», «моя держава».

20 лютого згідно Указу Президента України ми відзначаємо День Героїв Небесної Сотні. До цієї дати в центральній міській бібліотеці був проведений вечір-реквієм «Вічна слава безсмертю Хоробрих". Юнаки-студенти Комсомольського політехнічного коледжу Кременчуцького національного університету ім. Остроградського зібрались, щоб вшанувати подвиг і самопожертву патріотів, які ціною свого життя запалили в наших серцях надію на кращу долю.

Їх назвали Небесною Сотнею - українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули  за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами – Охоронцями  на небі.

16 лютого, про події, що сталися в України протягом грудня - лютого розповіла бібліотекар Лідія Ніколаєва. До цього заходу в читальній залі була оформлена книжкова виставка «Небесна Сотня: історія нескорених», огляд якої представила Лариса Печуріна.

Українські Ангели загинули за правду, свободу ,  незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним . Герої не вмирають. Вони живуть повік у пам’яті народній.

Запрошуємо всіх небайдужих завітати до нашої бібліотеки і переглянути виставку «Небесна Сотня… Юнаки, батьки, їх імена мені ніколи не забути» - на юнацькому абонементі та «Не зорі падають із неба, зірки ідуть у небеса!» - абонементі для дорослих.















Немає коментарів:

Дописати коментар