середу, 5 лютого 2014 р.

Одного зимового дня на юнацькому абонементі...

На сьогоднішній день людині важко уявити своє життя без фотографії, оскільки вона супроводжує кожного з нас з моменту народження, по всьому житті й до самої старості. Для більшості людей фотознімки є цінними документами, свідченнями їх особистої історії довжиною в життя. Доказом цього є те, що кожна подія нашого повсякдення, наприклад, це просто прогулянка по парку або туристична поїздка, відвідування різних концертів, театральних постановок, днів народження, весілля і т.д., людина завжди прагне відобразити себе і все що з нею відбувається на фотографії.

 Фотографія - це не просто гарна картинка, на якій хтось прекрасно або не дуже виглядає, а конкретний момент, «згусток» реальності, матеріальне втілення його стану, почуттів, бажань, емоцій, переживань, частинка внутрішнього світу. Адже кожна людина наділена унікальною можливістю надавати фотографії певний сенс своєю присутністю або емоційною розповіддю про неї. 

 Фотографуючи один одного і навколишній світ, ми здатні відчути радість, натхнення і творче ставлення до життя. Завдяки фотографії, ми якоюсь мірою можемо створити для себе нову реальність, побачити і зафіксувати світ, людину з різних сторін, з різними емоціями, переживаннями, в інших фарбах, з іншими можливостями. Це можливість перевтілюватися, розкривати нові грані свого внутрішнього «Я», зупинити час, зафіксувати створений художній образ, свій стан в ньому , щоб потім побачити нові грані , перспективи повсякденності.

Сучасна фотографія - один з повноправних видів мистецтва, як живопис, скульптура чи архітектура. Зараз, в століття високих технологій, коли немає необхідності витрачати роки на вивчення фотографічних основ і друку, фотограф отримує повний простір для самовираження і творчості. З'явилися нові напрями, яких не було раніше: стріт і рекламна фотографія, сучасний портрет, концептуальне фото, фото-колаж.

Друзі, ми ділимо з вами радісну звістку, що наша публічна бібліотека, а саме юнацький абонемент були використані сучасним комсомольським фотографом Олегом Манюковим, у якості декорацій для фотосесії, присвяченій Дню студента. Модель - Юлія Кудревич. Ми щіро дякуємо майстру  Олегу Манюкову! Запрошуємо відвідати його сайт та сторінку у VK 

Ось такі вони - сучасні студентки! 















Фотографія - це мистецтво, безмежна середовище для творчого потенціалу людини. І не так важливо, що ви, пані та панове, вибираєте в своєму житті: бути творцем фотографії або її творінням, а може тим і іншим, намагайтеся бути максимально відкритими і щирими як перед об'єктивом фотоапарата, так і при натисканні кнопки «стоп знято». Робіть своє життя мистецтвом, а мистецтво життям ...

Немає коментарів:

Дописати коментар