пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

І полум’ям війни чужої охрещені, обпалені навік

Напередодні 25-річчя виводу військ радянської армії з Афганістану 14 лютого 2014 року в лекційній залі публічної бібліотеки відбувся вечір-зустріч під назвою "І полум’ям війни чужої охрещені, обпалені навік". Своїми спогадами про участь у війні поділився з учнями школи №1 воїн-інтернаціоналіст Слівін Іван Володимирович.  



З 10 березня 1980 року до 15 липня 1981 року Слівін І.В. проходив строкову військову службу в Афганістані рядовим 424 окремого автомобільного батальйону підвозу пального ВЧ/ПП 19920. Слівін Іван Володимирович - автор книги спогадів «Обыкновенная история в необыкновенное время», керівник туристично-краєзнавчого гуртка «Пілігрим» (ЗОШ№2), тренер з пішохідного туризму.


Іван Володимирович розповів про особисто пережите на цій війні, поділився найціннішим та сокровенним – своїми спогадами, болем втрати бойових побратимів та роздумами про патріотизм і вірність військовому обов’язку. Він багато говорив про побачені жахіття війни і про людські втрати, переживання за загиблими бойовими товаришами… Однак війна дала йому й чітке розуміння справжньої дружби і назавжди подарувала вірних друзів. Найщасливішим моментом для Івана Слівіна, як і для інших військовиків, стало повернення до рідної домівки та батьків.


Школярі подякували Івану Слівіну за захоплюючі, відверті історії про військові дії. Зустріч з Іваном Володимировичем Слівіним не лише стала щирою розповіддю про війну одного з її учасників, а й прикладом вірності Військовій присязі й обов’язку громадянина перед державою та її народом. Під час поза навчальних заходів з вивчення трагічних сторінок історії України та світу відбувається усвідомлення й переосмислення учнями таких понять як справжня військова честь і відвага, мужність, доблесть, бойова слава, що сприяє патріотичному вихованню, розумінню життєвого шляху – служіння Українському народові та захисту державної безпеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар