вівторок, 14 лютого 2017 р.

Присягу виконали з честю

Кожного року 15 лютого вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав, вшановуємо тих, кому довелося воювати на чужині, схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, які з честю виконували воїнський обов'язок і бойовий наказ Батьківщини за її межами. В цей день кожного року збираються для спілкування, згадують страшні миттєвості, свого молодого життя, поминають своїх друзів, які залишилися назавжди молодими, і колишні воїни – інтернаціоналісти нашого району.

13 лютого, в міській бібліотеці урок мужності "Присягу виконали з честю" провела бібліотекар Лідія Ніколаєва для учнів водіїв-автослюсарів Вищого професійного гірничо-будівельного училища (кер. Грицак І.М.). Почесним гостем заходу був Московченко Володимир Петрович: учасник бойових дій в Афганістані, член міської громадської спілки учасників бойових дій, член Українського союзу ветеранів Афганістану, нагороджений медаллю «За бойові заслуги», письменник. Володимир Петрович радо зустрівся з юними читачами, поділився своїми спогадами про ті страшні часи Афганської війни, які втілив в свій в літературний твір «Південний хрест». Юні учасники народного самодіяльного драматичного театру читали вірші присвячені трагічним подіям в Афганістані.

Ніхто і ніщо не в змозі виміряти глибину людських трагедій, психологічних потрясінь, що спіткали людей, які пройшли такий складний життєвий шлях. Пам’ятаймо наших героїв!




Немає коментарів:

Дописати коментар