понеділок, 27 березня 2017 р.

Найкращий український байкопис



В рамках співпраці міської бібліотеки та ТЦСО «Калина» в проекті «Визначні особистості та події Полтавщини» й роботи бібліотечного клубу «Від серця до серця», 24 березня бібліотекар центральної міської бібліотеки Лідія Ніколаєва в ТЦСО «Калина» провела літературний вечір «Найкращий український байкопис», а бібліотекар абонементу Галина Васюкова ознайомила людей літнього віку з творами Л.І. Глібова з бібліотечних фондів абонементу нашої бібліотеки.

5 березня виповнилося 190 років від дня народження Л І. Глібова (1827-1893), українського письменника, уродженця с. Веселий Поділ, тепер Семенівського району. Дитинство його минало в селі Горби Кременчуцького повіту, куди переїхав батько разом зі своїм паном. 

Завдяки Л. Глібову, одному з найкращих представників різночинної демократичної інтелігенції, українська байка досягла найвищого розвитку. З його ім’ям пов’язане остаточне утвердження в українському письменстві жанру реалістичної байки. Глібов виступив не тільки талановитим продовжувачем байкарських традицій своїх попередників. Він був художником-новатором, який відкрив справді нову сторінку історії розвитку цього жанру в українській літературі. Не випадково І. Франко назвав Л. Глібова «найкращим українським байкописом», а його байки вважав «головним титулом заслуги сього талановитого поета».




Немає коментарів:

Дописати коментар