пʼятницю, 27 травня 2016 р.

Відкриваємо Європу

Європа, Європа… Здається, неначе таке просте слово, а скільки в ньому незрозумілого, непізнаного. Думаю, всі хотіли б дізнатися: що таке Європа? І Тому в рамках відзначення Дня Європи в Україні в Центральній публічній бібліотеці відбулась цікава зустріч "Відкриваємо Європу" з директором Комсомольського політехнічного коледжу Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського Дзиною Наталією Анатоліївною.

Слухачі (студенти ТОРА 15-1, та гр. 25 ПБЛ) дізналися про подорож двома країнами: до Чорногорії та Болгарії. 

Чорногорія знаходиться на Балканському півострові, поруч з Італією. Море тут Адріатичне – дуже чисте, але іноді прохолодне. Віза в Чорногорію для туристів не потрібна. Пляжі в країні в основному галькові, з привізним піском. Погода влітку сонячна, але нестерпної спеки немає, відчувається вплив гір і рослинності. Фрукти на 100% екологічно чисті і дуже корисні – в країні зовсім немає промисловості. Чорногорські слова цілком можна зрозуміти, а якщо ще й погортати короткий розмовник чорногорської мови, то відпочивати тут стає зовсім комфортно.

Для більшості українців Болгарія асоціюється з морем. Її курорти вже давно стали улюбленим місцем відпочинку для наших туристів. Але тамтешні пляжі – це аж ніяк не все, чим може бути цікава для гостей країна.

Нині вона одна з найбідніших у ЄС, має безліч проблем, схожих на наші, але не лякаймося. У цьому теж є певні плюси, здатні навіть трохи привабити мандрівника. Наприклад, ціни. Тут гість може дозволити собі куди більше, ніж багато де в Європі. До того ж люди простіші та гостинніші, що також багато означає, бо можна сподіватися не тільки на свою купівельну спроможність, а й на доброзичливість і щирість.

Розповідь Наталії Анатоліївни була дуже цікава й незабутня! Молоді люди ставили багато питань, тому дізнались багато нового про Європу.








Немає коментарів:

Дописати коментар