четвер, 19 травня 2016 р.

Музика душі Антоніо Вівальдіі

"Музика душі Антоніо Вівальдіі" - таку назву мала зустріч у клубі "Від серця до серця", присвячена творчості європейського композитора, - італійця, напередодні відзначення Дня Європи в Україні.

Один з найвідоміших творів "Пори року", бібліотекар Олена Дудко використала, як ілюстрацію своєї розповіді про скрипаля-віртуоза Вівальді для слухачів поважного віку, відвідувачів ТЦСО "Калина". Так, історія юнацьких років велась під звуки "Весни", а про останні дні його життя згадала "Зима".

Антоніо Вівальді є автором 90 опер. Автор понад 500-а концертів. Автор понад 100-а сонат для різних інструментів з супроводом бассо контінуо; світських кантат, серенад, симфоній, Stabat Mater та інших церковних творів.

Найвідоміши твори — перші 4 концерти з 8-го опусу, циклу з 12 скрипкових концертів — «Чотири пори року» — ранній зразок програмної симфонічної музики. Вівальді вніс істотний внесок у розвиток інструментування, він першим застосував гобої, валторни, фаготи та інші інструменти як самостійні, а не дублюючі.



Немає коментарів:

Дописати коментар