пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

З днем народження, Україно!

Цього року день незалежності пройшов у Комосомольську, як ніколи, згуртовано та патріотично. Святкові заходи розпочалися біля погруддя Тарасові Шевченку. Саме тут під звуки пісні "Реве та стогне Дніпр широкий" відбулося покладання квітів до пам'ятника.


Свій патріотизм, любов до Батьківщини і єдність комсомольчани засвідчили парадом вишиванок "Ми - українці!". Колона у вишиванках рушила вулицею Миру в напрямку до будівлі нашої центральної публічної бібліотеки, де й продовжилося святкування.


Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять українських воїнів, загиблих у зоні АТО. Пригадали й героїв земляків: Івана Сірка, який прославився на нашій землі бойовими подвигами поблизу села Келеберди, та комсомольчанина Миколу Зайцева, котрий у червні цього року загинув у зоні АТО.





На площі біля бібліотеки, під пісні талановитих комсомольчан розгорнулося відразу декілька акцій. У конкурсі вишиванок взяло участь багато комсомольчан різного віку. Вони представили національний одяг різних періодів - від 19 до 21 ст. Дефіле кожного учасника супроводжувалося гучними вигуками "Слава Україні!", на що більшість у натовпі відповідала: "Героям слава!"




Особливий інтерес у зібрання викликав конкурс авторських віршів про Україну.


Відбувся і фотоконкурс "Моя рідна Україна".



Старання і любов до Батьківщини малеча показали у малюнках  і на папері і на асфальті "Я люблю Україну!"



У ході акції "Подаруй бібліотеці українську книгу" волонтери зібрали 48 примірників.


У весь час святкування працювала алея майстрів, де можна було придбати вишивані рушники, картини з стрічок, саморобні квіти та іграшки. Центр волонтерської допомоги Товариства сприяння обороні України збирали кошти для військових, які беруть участь в АТО. Було зібрано 2650 грн.




Організаторами заходів до дня незалежності стали ГО "РОДІС" та відділ культури та туризму. На завершення активісти-організатори сфотографувалися на добру пам’ять з символом цього дня - спільно виготовленою листівкою - "З днем народження, Україно!"

Немає коментарів:

Дописати коментар