вівторок, 31 січня 2017 р.

Вічна свіча Микола Гоголя

З дня смерті найяскравішого та найталановитішого письменника М.В.Гоголя, нашого земляка,  4 березня виповнюється 165 років. М.В. Гоголь – автор безсмертних творів «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Тарас Бульба», «Вій», «Ревізор», «Мертві душі». Він покинув цей світ, залишив нащадкам багато дивних та містичних загадок про себе, своє життя і свою творчість.



В рамках співпраці міської бібліотеки та ТЦСО «Калина» в проекті «Визначні особистості та події Полтавщини» й роботи бібліотечного клубу «Від серця до серця», 27 січня бібліотекар центральної міської бібліотеки Лідія Ніколаєва в ТЦСО «Калина» провела вечір-портрет «Вічна свіча Микола Гоголя», бібліотекар читальної зали Валентина Макрідіна провела огляд літератури про М. Гоголя «Це голос наш, це пісня, це душа», а бібліотекар абонементу Галина Васюкова ознайомила людей літнього віку з творами М.Гоголя з бібліотечних фондів абонементу нашої бібліотеки.

В пам'яті нащадків Гоголь назавжди залишиться видатним письменником, генієм, що мав унікальний дар, визначений ним самим як здатність «споглядати весь велетенський гін життя, озирати його крізь видний світові сміх і незримі, невідомі йому сльози».




Немає коментарів:

Дописати коментар