середу, 6 квітня 2016 р.

Інтернет – віртуальна планета з високою силою тяжіння

Міжнародний день Інтернету — святкується 4 квітня — у день смерті святого Ісидора Севільського, покровителя учнів та студентів, який створив першу в історії енциклопедію «Etymologiae» в 20 томах. Також дата 4.04 дуже схожа на помилку HTTP 404.

У 1998 році католицька церква визнала всесвітню мережу скарбницею людського знання. У 1999 році були представлені кандидати на посаду заступника Інтернету — Святий Ісидор, свята Текла і святий Педро Регаладо.Ватикан досить довго вибирав між кандидатами і тільки 2000-му почав схилятися до думки, що кращим покровителем Мережі буде святий Ісидор. Ісидор Севільский став тимчасовим покровителем. Аргументуючи своє рішення призначити саме цього святого покровителем інтернету, Іоанн Павло II сказав, що інтернет — це і є свого роду енциклопедія людських знань. Крім того, саме Ісидор Севільський вперше застосував у своїй праці систему перехресних посилань, віддалено нагадує гіперпосилання, використовувані в Мережі.

Сьогодні Інтернет заполонив усі куточки земної кулі. Щодо нашої держави, то Україна входить до першої десятки країн Європи за кількістю інтернет-користувачів — доступ до всесвітньої павутини мають до 15 млн. українців. Кожен користувач в Інтернеті знаходить справу за уподобанням: хтось скачує музику чи переглядає фільми онлайн, «зависає» в соціальних мережах, розважається на форумах чи проводить час за іграми, які можуть об’єднувати гравців з усіх куточків світу, дехто заробляє гроші, не виходячи з дому за допомогою он-лайн торгів, рекламних оголошень, веб-дизайну. Разом з тим, Інтернет приходить на допомогу учням та студентам у пошуках інформації під час підготовки до занять, написанні рефератів, курсових і т.д.

Завдяки Інтернету з’являються нові слова та афоризми, субкультури та нові форми спілкування. Інтернет відкриває безліч можливостей для суспільства, але також забирає час, який людина проводить в ньому. Сьогодні, навіть учні початкових класів надають перевагу проведенню часу за комп’ютером в соціальних мережах та іграх он-лайн, замість гри з однолітками на вулиці.

Використовуйте Інтернет з користю, а головне з обережністю, адже ним «блукає» безліч аферистів у пошуках наївних жертв; не замінюйте живе спілкування на спілкування он-лайн, адже нічого не може бути ціннішого, ніж усмішка рідної людини, жива емоція чи жест, яку не замінить жодний смайлик!

Немає коментарів:

Дописати коментар