понеділок, 15 лютого 2016 р.

Огюст Ренуар: теплий подих життя

Продовженням робити клубу "Від серця до серця", яким опікується бібліотекар ЦПБ Олена Дудко став вечір-вернісаж "Огюст Ренуар: теплий подих життя". Зустріч відбулась в ТЦСО "Калина" й була присвячена 175 річчю від дня народження художника.

Підопічні проглянули презентацію до життя і творчості митця, слайд-шоу його картин, відео- ролики "Натюрморти і пейзажі", "Жінки й діти на картинах", "Квіти на картинах Ренуара".

П'єр Огюст Ренуар, знаменитий живописець і скульптор, народився в 1841 році на півдні Франції,З дитинства він заробляв гроші для сім'ї, розфарбовуючи порцеляновий посуд, а вечорами відвідував художню школу.    У 1862 році Ренуар успішно склав іспити і вступив до Школи красних мистецтв, де познайомився з Базилем, Клодом Моне, Піссаро. Всі вони були захоплені новим плином - імпресіонізм, проте першим успішним художником, який заробив славу і чималий капітал, створюючи картини в цій манері, став саме Ренуар.

Художник страждав від ревматизму, але, навіть будучи прикутим до інвалідного крісла, він продовжував створювати нові шедеври. Анрі Матісс, регулярно відвідував паралізованого Ренуара в його студії, одного разу, не втримавшись, запитав його про доцільність такого наполегливої праці, який супроводжувався постійним болем. «Біль проходить, краса залишається», - була йому відповідь. Ренуар помер в 1919 році від запалення легенів, до останнього дня він продовжував працювати в своїй студії.

Немає коментарів:

Дописати коментар