пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Небесна Сотня: історія нескорених

Таку назву має перегляд періодичних видань та публікацій в читальній залі Центральної публічної бібліотеки в пам'ять про полеглих за майбутнє України представлений для користувачів з 16 лютого.

Перегляд присвячений вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Періодична література відібрана бібліотекарями читальної зали повертає нас до бурхливих подій листопада 2013 року - лютого 2014 року, й розповідає про патріотів, загиблих від пострілів снайперів, померлих у лікарнях героїв, названих народом Небесною Сотнею. Найстаршому з них було 83 роки, наймолодшому – лише 17…

До уваги відвідувачів представлені фотоматеріали, надані міським архівом, які ілюструють вшанування полеглих Героїв Небесної сотні на Полтавщині.

Також, напередодні До дня вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні у Кіноклубі "Відкрий очі" переглянули фільм "Зима у вогні: Боротьба України за свободу". Цей фільм покликаний пригадати кожному про ту ціну, яку заплатили наші співвітчизники за правду і волю.

Довідка: 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної сотні — пам'ятний день на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті загиблих.






 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар