середу, 18 листопада 2015 р.

Батько козацької слави

В ТЦСО "Калина" центральною публічною бібліотекою 11 листопада проведено вечір історичного портрету "Батько козацької слави" - присвячений 160-річчю від дня народження Дмитра Яворницького видатного вченого і письменника, відомого в Україні і поза її межами неперевершеного знавця та історика Запорізької козаччини.

Ведучі вечора - бібліотекар Олена Дудко та соціальний працівник Світлана Клименкова розповідали лише найцікавіше з життя Дмитра Яворницького. Особливою виявилась оповідь про історію картини І.Рєпіна "Запорізькі козаки пишуть листа...", бо образ писаря - це Дмитро Іванович. Не всі слухачі спочатку повірили в правдивість історії про судову справу на право володіння дверми з картиною Струнникова "Козак у бою" і щасливе її закінчення.

Бажаємо нашим читачам, користувачам, слухачам намагатися жити з кредо Дмитра Яворницького:

«Працюй, працюй, не вдивляючись уперед й не озираючись назад; працюй, не чекаючи нізвідки і ні від кого ні нагороди, ні подяки; працюй, доки служать тобі руки і доки б’ється живе серце у твоїх грудях; працюй на користь твого народу і на пожиток Батьківщини, яка тобі дорога».


Немає коментарів:

Дописати коментар