пʼятницю, 6 листопада 2015 р.

“Король вальсу”

До 190-річчя від дня народження видатного австрійського композитора був проведений вечір музики “Король вальсу”, - спільний захід Центральної публічної бібліотеки та ТЦСО «Калина».

Слухачі перетворилася на відвідувачів «музея вальсу». Гостям показали відеоролики про короля вальсу Штраусе, а бібліотекар Олена Дудко розповіла про перше кохання композитора до російській красуні Ольги Смирницкої, яка була однією небагатьох жінок, які писали музику, і на згадку про яку він склав польку «Ольга» і вальс «Дорожня пригода». Протягом усього вечора гості насолоджувалися музикою у виконанні викладача музичної школи Людмили Вергелес, звучали вальси «Весняні голоси», «Казки Віденського лісу».

Мелодії вальсів Штрауса налаштували присутніх на романтичність та легкість. На завершення заходу гостям було запропоновано перегляд знаменитого телефільму «Летюча миша». Це одне з класичних творінь короля вальсу Йоганна Штрауса. Грандіозний костюмований бал, море жартів, веселощів і ... Музика! Блискучий мюзикл Йоганна Штрауса за мотивами лібрето Н. Ердмана і М. Вольпина.

PS. Йоганн Штраус – австрійський композитор, скрипаль, диригент, визнаний “королем вальсу”, автор численних танцювальних творів та декількох популярних оперет.



Немає коментарів:

Дописати коментар