середу, 4 лютого 2015 р.

В центральній публічній бібліотеці пів року працює кіноклуб «Відкрий очі»

Кінопоказу передує коротка презентація творчості режисера чи історії створення фільму, після показу відбувається обговорення фільму глядачами. Кіноклуб надає перевагу художнім та документальним фільмам, анімації, в яких зачіпаються ті чи інші соціальні питання.
Організатори кіноклубу Центральна публічна бібліотека та ГО "Центр РОДІС" вважають, що місією кіноклубного руху має бути не тільки просвітницька діяльність, але, у першу чергу, формування культури активності у суспільстві. Цей рух має сприяти формуванню критичної позиції щодо поточного стану справ в нашому суспільстві і цілому світі. 

Ми обговорюємо важливі соціальні питання сучасності, та прагнемо сформувати колектив глядачів,  який мав би змогу не лише обговорювати фільми в приміщенні за чашкою чаю, але й спрямовувати результати обговорень на реальність. 

Зазвичай таким дискусіям передують покази художніх та документальних фільмів відповідної тематики. Таким чином, ми намагаємось продемонструвати зв'язок мистецтва з реальністю, в якій ми живемо – а не втечу від неї, яку пропагує сучасний мейнстрімовий кінематограф. В дискусіях бере участь психолог, експерт з медіа культури Наталія Масляник.

З листопада цього року наша ініціатива реалізовується в рамках програми підтримки місцевих ініціатив проекту «AlternEd. Альтернативна освіта для ініціатив соціальних змін на місцевому рівні» громадської організації Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» за підтримки Європейського фонду за демократію.

Немає коментарів:

Дописати коментар