вівторок, 10 лютого 2015 р.

Екологічний десант в центральній публічній бібліотеці

«Вирощувати» екологічну культуру ми вирішили на самому благодатному - дитячому ґрунті. Ми долучили до акції, з промовистою назвою «Батарейки здавайтеся!» і дітлахів. Мета акції проста: зібрати якомога більше різних батарейок для подальшої їх утилізації.

До центральної публічної бібліотеки завітали вихованці дитячого садочка "Чебурашка", гр."Ромашка". Так цей захід мав просвітницький характер. Дітям було роз'яснене про те, що відбувається якщо батарейки потрапляють у ґрунт. І чому їх потрібно збирати на переробку.

Батарейка ... зазвичай вона починає своє життя в якомусь пристрої, але точно закінчує свій шлях у сміттєвому відрі. І мало хто знає істинний шкоду, яку завдає звичайна пальчикова батарейка, нерозумно викинута у відро для сміття. А шкода насправді велика! Підраховано, що одна батарейка, що потрапила в ґрунт, забруднює 20 квадратних метрів землі, а в лісовій зоні це територія проживання двох кротів, одного їжачка і декількох тисяч дощових черв'яків.

Звичайно, екологічна культура сучасного суспільства не досконала. Ми просто викидаємо папір, пластик, скло, різний лом металів, відправляємо на звалище екологічно небезпечне сміття, не читаючи попереджувальних значків на виробі. А між іншим на лампах денного світла і на батарейках є особливий знак, що попереджає про те, що вони підлягають утилізації особливим способом. Тож долучайтеся до нас, «Батарейки здавайтеся!»

Немає коментарів:

Дописати коментар