четвер, 23 жовтня 2014 р.

"Україна! Ти моя молитва": Готуємося до ювілею Василя Симоненка

8 січня 2015 року ми будемо відзначати 80-річчя з дня народження нашого земляка, поета-шестидесятника Василя Симоненка. Талановитий поет і журналіст за свої 28 років, відміряних долею, встигнув залишити в українській культурі унікальний спадок.

23 жовтня в нашій публічній бібліотеці відбувся вечір поезії "Україна! Ти моя молитва", яким  студентська молодь,  педагоги,  всі зацікавлені до вшанування 80-річчя з дня народження нашого славного земляка долучилися до актуальних патріотичних  слів  Василя Симоненка! На вечірі студенти технікуму  Клепацька Дар'я, Кузьмінська Катерина, Пономаренко Едуард та Чеснокова Тетяна читали віршовані рядки поета для своїх друзів з ТОРА 14-1, ВР-13/1, ТМ-ЕП - 14/1. Бібліотечний захід організувала Олена Дудко, яка акцентувала увагу слухачів, що мабуть, немає людини, яка б не знала симоненкових закличних слів із «Лебедів материнства»:

Можна все на світі вибирати, сину,
Вибрати не можна тільки Батьківщину.

Мала батьківщина для Симоненка – це Лубенщина, а саме Тарандинці і Біївці, де пройшли дитячі та юнацькі роки митця. У селі Біївці збереглася хата, де народився Василь. А при Тарандинцівській ЗОШ І-ІІІ ступенів діє зразковий літературний музей Василя Симоненка, й школа носить його ім'я.

Постановою Верховної Ради України від 21.05.2013 № 295-VІІ «Про відзначення 80-річчя з дня народження Василя Симоненка» визначено ряд заходів, спрямованих на гідне відзначення важливої дати. Зокрема, "Укрпошта" випустить ювілейну поштову марку, а у в бібліотеках та навчальних закладах будуть організовані виставки, присвячені життю та діяльності митця; проведені конкурси читців творів поета та інші заходи.
















Немає коментарів:

Дописати коментар