середу, 30 жовтня 2013 р.

"Тих днів не змовкне слава" - вечір-зустріч в бібліотеці

Щороку наприкінці жовтня Україна відзначає річницю звільнення від німецько-фашистських загарбників. З часу, відколи німецькі війська залишили останній населений пункт України, минуло вже 69 років. Сталось це у ході Карпатської операції, що розпочалася 9 вересня 1944 року наступом 1-ї Гвардійської армії. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, а 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України.
Традиційно, у цей день - вітання фронтовикам, виставки військової техніки, народні гуляння та концерти. На офіційному рівні День визволення святкують із дві тисячі дев'ятого року. Неофіційно - набагато раніше.
З нагоди свята в нашій центральній публічній бібліотеці відбувся історичний вечір-зустріч «Тих днів не змовкне слава», який провела бібліотекар Дудко Олена. Хлопці-студенти КПТ ТОРА 13-01, з заст. директора Дзиною Н.А. виявилися уважними слухачами. Юнаки ознайомились з свідченнями тих історичних подій завдячуючи нашій почесній гості Сізенцевою Галиною Григоровною, послухали вірші, які емоційно підкреслили трагічність подій. Молодь переконалося, що звитяжність старшого покоління завжди буде служити їм яскравим взірцем відданості Батьківщині.

Сердечно вітаємо всіх з 69-ю річницею визволення України від фашистських загарбників та запрошуємо Вас ознайомитися з матеріалами виставок в читальному залі, та на абонементах нашої бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар