середу, 16 жовтня 2013 р.

Пам'ять Раїси Кириченко вшановували в центральній публічній бібліотеці

Різною Раїсу Панасівну пригадували в Комсомольській центральній публічній бібліотеці для дорослих. Тут провели літературно-музичний вечір «Я козачка твоя».

14 жовтня на свято Покрови, про Раїсу Кириченко розповідала Олена Дудко, бібліотекар центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська. Це був літературно-музичний вечір, присвячений 70-річному ювілею співачки .
В лекційному залі були присутні студенти Професійного будівельного ліцею м. Комсомольська, які постійно приймають участь у творчих заходах житті бібліотеки і їм було не просто цікаво, але й практично послухати про сходження артистки на пісенний олімп.
У неї не було другорядних пісень. Кожна ставала популярною і входила в кожну домівку. «Чураївна», «Я козачка твоя», «Жіноча доля», «Мамина вишня» - всі ці пісні відомі не тільки в Україні. Її співом захоплювалися слухачі Канади, Австралії, Німеччини, Польщі, Філіппін, Алжиру, Тунісу та інших країн світу, а також у штаб-квартирі ООН. 

А починалося все із далекого полтавського села Землянка, де майбутня гордість України працювала телятницею і співала із сільської сцени. Щасливий випадок звів її з керівником хору Кременчуцього автозаводу. А далі були Полтавська філармонія, Житомирський «Льонок» на чолі з Анатолієм Пашкевичем.

Так проста дівчина із села здобула світову славу і визнання! Ми горді тим, що наша Полтавська земля щедра на таланти!

Немає коментарів:

Дописати коментар