пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

Мандрівний фестиваль документального кіно Docudays UA


21 листопада Центральна публічна бібліотека м.Горішні Плавні в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини запросила всіх охочих на показ та активне обговорення документальних фільмів циклу «Енциклопедія Майдану» – «Мова» та "Євромайдан SOS". На двох показах були присутні як молодь (учні ЗОШ№2) так дорослі люди. Як виявилося багатьом досі болить ті трагічні події на Майдані. Дивлячись фільм «Мова», школярі вразились кількістю людей, які зовсім не володіють, або дуже погано українською мовою. 

Центральна тема цьогорічного фестивалю – “Крізь ілюзії”, адже сьогодні країни й народи прощаються з багатьма із них. Руйнується ілюзія про стабільність того світовлаштування, про яке разом домовилися сильні демократичні країни. Розвіялася ілюзія всього світу про слабкість України й нездатність українців до самоорганізації.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний, з програмою регіональних показів можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA www.traveling.docudays.org.ua. Фестиваль вже стартував на Полтавщині і триватиме до 13 грудня. Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні.



Немає коментарів:

Дописати коментар