пʼятницю, 7 листопада 2014 р.

Круглий стіл «Сучасна бібліотека, якою їй бути?»

 Сьогодні наше суспільство переосмислює роль і місце бібліотек, які воно створило і утримує. У свою чергу і бібліотека переглядає свою місію та завдання на шляху служіння новому суспільству.

5 листопада 2014 року в Центральній публічній бібліотеці м.Комсомольська відбувся круглий стіл «Сучасна бібліотека, якою їй бути?», на якому були присутні представники всієї «Централізованої бібліотечної системи Комсомольської міської Ради»: центральної публічної бібліотеки, дитячої бібліотеки, філій, а також наші гості з м.Кременчука завідуюча організаційно-методичним відділом ЦМБ ім. Горького Майдак Тетяна Олексіївна та головний бібліотекар сектору бібліотечного маркетингу Старкова Вікторія Миколаївна, зав. сектором по роботі з молоддю ГО «Центр «РОДІС» Дмитренко Володимир.

Якими мають бути сучасні українські публічні бібліотеки? Як організувати роботу бібліотеки, щоб вона відповідала інтересам місцевої громади, продовжувала займати належне місце в соціокультурній інфраструктурі свого регіону? – про це йшла мова серед учасників круглого столу.

Під час обговорення цих питань наголошувалося те, що бібліотеки потрібні громаді і що спільні зусилля будуть направлені на ефективну роботу та розширення кола користувачів.

У наш час, у зв’язку з орієнтацією діяльності бібліотеки на потреби громадян, індивідуалізацією обслуговування користувачів, приділенням особливої уваги забезпеченню їхніх інформаційних, культурних, соціальних, побутових запитів, створюється образ бібліотеки як центру громадського життя і культурного спілкування.

Всі учасники заходу були єдині в думці бібліотека потрібна громаді, як культурний, мистецький центр і центр дозвілля. В бібліотеці відвідувачі мають можливість поспілкуватись у вільний час, задовольнити свої інтереси та уподобання, побувати на цікавому заході. Адже бібліотека згуртовує людей, допомагає знайти їм спільні захоплення, тут поєднуються особисті та громадські інтереси.






Немає коментарів:

Дописати коментар