вівторок, 12 серпня 2014 р.

Сучасна бібліотека: міст ваш!

24 липня в м. Києві ваша дописувачка, Шляхова Марина, відвідала IV Ярмарок бібліотечних інновацій "Сучасна бібліотека: міст ваш!", організований в рамках проекту "Бібліоміст" у співпраці з Міністерством культури України, Національною парламентською бібліотекою України та Українською бібліотечною асоціацією.


Програма Ярмарку розрахована на один день, тому виявилася насиченою та захопливою. Традиційно учасників ярмарку вітали організатори ярмарку: директор програми "Бібліоміст" Матей Новак, перший заступник Міністра культури України Олеся Островська-Люта та Президент Української бібліотечної асоціації (УБА) Ірина Шевченко.



Гарною традицією ярмарку стало проведення конкурсу "Супербібліотекар", для участі у півфіналі якого було відібрано 4 учасники, які презентували свої домашні завдання. Шляхом голосування було обрано фіналістів, а після фінального завдання зал визначив абсолютного переможця, ним стала бібліотекар Грем’яцької сільської бібліотеки Острозького району Рівненської області Лариса Лаптєва та отримала цінні подарунки.

Протягом дня бібліотекарі мали змогу відвідати тренінги з актуальних на сьогодні тем: "Як долати виклики які стоять перед бібліотеками?", "Вікіпедія як сучасний інструмент краєзнавця", "Як визначити та показати соціально-економічну цінність бібліотеки?", "Піар-жахастики", "Роль бібліотек у формуванні медіаграмотності", "IT-експрес – майстер-клас від випускників програми "Сучасний бібліотекар". Були презентовані нові розробки дистанційного навчання по 6 модулях. Кожен учасник одержав у подарунок комплект із 6 дисків дистанційного навчання.


Разом з колегою з Кременчука Тетяною Майдак




Українська бібліотечна асоціація презентувала електронні ресурси, які представлені на оновленому сайті УБА та в соціальних мережах. Кожен бажаючий сьогодні зможе без зайвого клопоту стати членом УБА, та скористатися спеціальними пропозиціями для дійсних членів, а саме: дистанційно пройти навчання під керівництвом досвідченого тренера, взяти участь у різноманітних заходах організованих УБА, обмінятись досвідом роботи на сторінках сайту. Безліч можливостей для розвитку дає нам сьогодні УБА.




На закритті ярмарку нагороджували призами кращих з кращих: підбили підсумки конкурсу на кращий постер, вручили нагороди переможцям "Бібліокінофест-3" та вручили спеціальний приз кращій бібліотеці за показниками роботи програми "Бібліоміст".

IV ярмарок бібліотечних інновацій "Сучасна бібліотека: міст ваш!" став фінальним акордом діяльності програми "Бібліоміст". Тепер бібліотеки надалі будуть самі розвивати свій потенціал, адже отримали від програми "Бібліоміст", все можливе: техніку, навчання для бібліотекарів, безліч ресурсів та методичного забезпечення, вміння, навички, досвід та величезне прагнення до розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар