четвер, 8 травня 2014 р.

Не погасити пам’яті вогонь

Все далі в історію відходять жорстокі битви Великої Вітчизняної війни, в яких наш народ проявив справді героїчну мужність, відстояв честь і незалежність Батьківщини. Уже давно на місці руїн і попелищ виросли світлі квартали міст, нові заводи і фабрики, здається, ніщо не нагадує про війну.

Але ніколи не будуть забуті імена тих, хто в тяжкий для нашої країни час здійснив героїчні подвиги, хто не пощадив свого життя, заради щастя нинішніх поколінь. Ми радіємо, що можна спокійно навчатися, мріяти, жити. Але потрібно завжди пам’ятати, якою дорогою ціною завойоване наше щастя.

В бібліотечних закладах нашої міської ЦБС відбувся цикл заходів присвяченим Дню Перемоги, а також дням пам'яті та примирення, присвяченим жертв другої світової війни. 6,7,8 травня бібліотекар міської дитячої бібліотеки Олена Пащенко провела уроки пам'яті для учнів гімназії ім.Нижніченка та ЗОШ№4 "Ціна перемоги" та "Не погасити пам’яті вогонь", бібліотекар публічної бібліотеки Олена Дудко зустрілась з з учнями ЗОШ№1 на уроці мужності "День  пам'ятіі  і надії".

Дорогою ціною дісталася нам Перемога. Пройдуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття, але залишиться пам’ять про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, яка забрала життя мільйонів людей, принесла біль на нашу українську землю. І від нас усіх залежить, щоб це залишилося у пам’яті наступних поколінь. Бо без пам’яті немає майбутнього.

Уклонімося ж тим, хто поліг у бою… хто покрив рідну землю собою.



Немає коментарів:

Дописати коментар