пʼятницю, 12 травня 2017 р.

Ляльки-мотанки у бібліотеці

11 травня в читальній залі центральної міської відбувся майстер-клас із виготовлення авторської ляльки-мотанки. Провела його майстриня Інна Федченко. Учасниками стали відвідувачі клубу «Рукодільниці». 

Починаючи майстер-клас, Інна Федченко розповіла, що створення ляльки – це захоплення, яке приносить задоволення для душі. Ляльки народжуються під певним настроєм і в певний період часу, кожна з них має свою історію створення, свій характер і свій образ. Раніше, опанувати технологію виготовлення ляльки-мотанки мала за обов’язок кожна дівчина, так як вишити рушник собі на весілля. І неодмінно дівчина це робила у гарному настрої, з чистими та світлими думками і молитвами. 

Завдячуючи таким мисткиням як Інна Федченко, сучасні українці отримують сакральні коди виготовлення ляльок-мотанок. Все частіше їх можна побачити й у помешканнях українців. Берегиня, зроблена власними руками, оспівана піснями, одягнена у домашнє, рідне, містить потужну позитивну енергетику, яка надійно захищає родину. Не забуваймо традицій предків.







Немає коментарів:

Дописати коментар