четвер, 27 квітня 2017 р.

Бібліотека в сучасному форматі

Саме на таку тему у центральній міській бібліотеці відбувся  спільний семінар для працівників ЦБС м. Горішніх Плавнів та ЦБС для дорослих м. Кременчука. Відкрила семінар директор ЦБС м. Горішні Плавні Дудко Олена Володимирівна доповіддю «Новітня бібліотека – розвиток заради майбутнього». Сизон Наталя Анатоліївна, заст. директора ЦБС для дорослих м. Кременчука, зробила доповідь «Сучасні тенденції державної бібліотечної політики». 

Від бібліографа ЦБС для дорослих м. Кременчука Бузини Раїси Андріївни присутні отримали практичні поради «Бібліографічна робота: реальність і можливості». Редактор відділу комплектування ЦБС м. Горішні Плавні Кунавіна Ніна Василівна ознайомила бібліотекарів зі «Шляхом книги від відділу комплектування та обробки літератури до свого місця на книжковій полиці».

Майдак Тетяна Олексіївна, методист ЦБС для дорослих м. Кременчука, озвучила інформаційний портрет «Знайомтесь: бібліотеки Польщі». Методист ЦБС м. Горішні Плавні Шляхова Марина Вікторівна надала консультацію «Кожний читач – бажаний гість, кожний бібліотекар – господиня. Робота клубів ЦБС».

Жвавий інтерес та обговорення серед учасників викликало питання «Бібліотека мрії. Бібліотека, читач, книга, бібліотека, яким їм бути?». Загальний висновок - переконання, що головними складовими успішної роботи сучасної бібліотеки є необхідність бути інформаційно-культурним центром, вільним публічним простором для реалізації ідей та ініціатив, а також плідна співпраця з партнерами бібліотеки, налагодження зв'язків з громадою і владою.

В рамках семінару з метою пізнання історичних та духовних цінностей рідного краю бібліотечні працівники відвідали краєзнавчий музей міста та музей ПГЗК, з оглядового майданчика кар’єру ПГЗК спостерігали роботу найбільших великовагових машин у світі, оглянули Спасо-Преображенську церкву в с. Келеберда. Професійне спілкування та екскурсія мальовничими куточками підживили позитивом та надихнули на нові проекти. 

Висловлюємо подяку директору краєзнавчого музею Марині Гайратівні Безсмольній та особливу подяку за чудову екскурсію Миколі Павловичу Стахіву!




























Немає коментарів:

Дописати коментар