пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Велетень думки і праці

В цьому році виповнюється 160 років з дня народження Івана Яковича Франка, тому Указом Президента 2016 рік проголошено Роком пам’яті І.Франка.

15 вересня в лекційній залі центральної публічної бібліотеки нашого міста відбувся літературно-музичний вечір “Велетень думки і праці” з нагоди 160 річчя з дня народження, де говорили  про Івана Франка, як про письменника світового рівня, європейського генія. Ведучі заходу – бібліотекарі юнацького абонементу Валентина Поколодна й Валентина Дурнікова, а також бібліотекарі читальної зали Лариса Сирота та Лариса Печуріна – гортали сторінки біографії та творчості письменника, перемежовуючи їх безсмертною поезією великого Каменяра у виконанні бібліотекаря читальної зали Валентини Макрідіної та студентів нашого коледжу Аліни Хіжняк та Микити Безрукавого. Звучали уривки з поеми “Мойсей”, ліричної драми “Зів’яле листя” та інші ліричні та патріотичні твори.

Присутні студенти Комсомольського політехнічного коледжу Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського (гр.ВР-16 та ТОРА 15-к,) та викладачі Підгорна Л.Г. й Луговська Ж.Г. прослухали записи пісень на слова поета: “Не пора, не пора”, “Ой, ти дівчино, з горіха зерня”, “Червона калино, чого в лузі гнешся”, “Чого являєшся мені у сні”, а також мали змогу ознайомитися з літературою з книжкової виставки “Нам пора для України жить”.

Іван Франко залишив по собі колосальну художню та наукову спадщину. Важко знайти в світовій культурі людину такого безмежного творчого діапазону, як Іван Франко.

Всі ми звикли бачити в ньому, в першу чергу, українського письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча, але, попри це все, він був також людиною, людиною цікавою та неординарною.






Немає коментарів:

Дописати коментар