вівторок, 19 січня 2016 р.

Мати Тереза: та що дарувала любов

Нещодавно відбулося перше засідання клубу "Від серця до серця", яким опікується бібліотекар ЦПБ Олена Дудко. Зустріч відбулась в ТЦСО "Калина" у формі вечора духовності "Мати Тереза: та що дарувала любов".

До відома наших читачів Папа Франциск оголосив 2016-й Ювілейним Святим роком Милосердя. Він триватиме з 8 грудня 2015 року до 26 листопада 2016 року. Чи можливо навести приклад істинно духовної і гідної людини, яку знають всі? Мати Тереза - саме така людина! І це один з кращих прикладів для сучасного світу. Тому темою вечора була Мати Тереза - велика жінку в історії людства. 


Мати Тереза - католицька черниця, засновниця жіночої чернечої конгрегації «Сестри Місіонерки Любові», займалася служінням бідним і хворим. Сама або на прохання Папи Римського відправлялася в зони воєн і катастроф; відвідала палестинські табори біженців в Лівані, Ефіопію під час посухи, Гватемалу після землетрусу, Радянський Союз після Чорнобиля і Спітака, Боснію і Герцеговину в роки їх розрухи.

Під час своїх поїздок Мати Тереза ніколи не залишалася просто стороннім спостерігачем, вона допомагала людям, наприклад, в розбомбленому Бейруті підібрала і дивом вивезла звідти 60 понівечених і хворих малюків, в Спітаку відкрила Будинок милосердя для постраждалих від землетрусу.

Після відходу в інший світ, Мати Тереза залишила після себе: дві сарі, Біблію, молитовник і кілька щоденників. Людям залишились її цитати, висловлювання та заповіді. Беріть приклад саме з таких людей!


P.S. Католицька Церква вже протягом століть кожний 25-ий рік проголошує роком Святим. Останній із черги Святий - ювілейний рік відбувся 2000 року з нагоди 2000-ліття від народження у людському тілі Божественного Спасителя Господа Ісуса Христа. У міжчасі тих 25-ти років, коли виникне якась особлива нагода чи потреба, Церква оголошує ще й надзвичайні Ювілейні Святі роки.

Немає коментарів:

Дописати коментар