середа, 11 вересня 2024 р.

Великий Сонцепоклонник

 

17 вересня виповнюється 160 років з дня народження Михайла Михайловича Коцюбинського — видатного українського письменника, майстра психологічної прози, громадського діяча, голови «Просвіти» м. Чернігів.

Вікторина "Великий Сонцепоклонник" присвячена цій видатній даті. Питання вікторини стосуються творчості та особистого життя письменника. Використайте можливість перевірити свої знання і дізнатися факти біографії Михайла Коцюбинського, яких не знали! Зверніть увагу: на кожне питання вікторини є лише одна правильна відповідь. Хай щастить!

Вбита за любов до України

 


Буклет «Вбита за любов до України» присвячено  95-річчю з дня народження Алли  Олександрівни Горської — художниці та дисидентки, громадської діячки, однієї із засновниць та найяскравіших творчих особистостей покоління руху шістдесятництва, представниці андеграунду.

Чому ми маємо знати, хто така Алла Горська?

Вона зростала в номенклатурній родині, але стала одним із символів дисидентського руху. Здавалося, могла піти шляхом «радянського номенклатурного художника». Але,  відкинула те, що їй намагалися навʼязатиВона була українкою з вибору і вивчала українську мову, пишучи диктанти в дорослому віці… 

Інші факти біографії життя і творчість мисткині – у буклет «Вбита за любов до України». Приємного ознайомлення!