пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Місто мого дитинства

Нещодавно в нашому місті відзначався день першопрохідця. Тому бібліотекар центральної міської бібліотеки Лідія Ніколаєва запросила студентів 1 та 2 курсу нашого коледжу до участі у віртуальному квесті «Місто мого дитинства».  Цікаво, що наше молоде місто, якому так мало років, вже має бурхливу історію розвитку. Саме з цього і почала свою оповідь для майбутніх електриків та будівельників ведуча заходу.

Ми живимо у мальовничому, багатому на історичні події краї. Відомо, що тут залишили свої сліди скіфи, сармати, готи, шумери, ранні слов'яни. Наше  місто побудоване на місці жорстоких боїв. Тут пішли в безсмертя бійці 252-ої та 299-ої Харківської Стрілецької Дивізії в часи другої світової війни.

На базі перших двох родовищ Горішньоплавнівського та Лавриківського - в 1961 році було розпочато будівництво гірничо-збагачувального комбінату (ПГЗК). На новобудову в полтавські степи зїхались молодь і люди старшого віку, але основна маса молодих будівельників прибувала організованими загонами. В наметах першопрохідники жили навесні 1961 року, прокладали під'їзні шляхи до будівельного майданчика, споруджували будинки. Нарешті місто стало таким, яким ми його знаємо.

Потім учасникам заходу було запропоновано взяти участь у вікторині і віртуальному квесті. Сподіваємось юні студенти не просто здивувались багатьом почутим фактам, а надалі будуть пишатися, бо дізналися більше про людей, які прагнули віддати молодому місту найкраще зі свого досвіду, залишити після себе добру пам'ять. 








Немає коментарів:

Дописати коментар