вівторок, 22 березня 2016 р.

Коко Шанель – ікона стилю


Березневе засідання клубу "Від серця до серця",яким опікується ібліотекар Олена Дудко, було присвячене жінкам - прекрасним, чарівним... а саме: Коко Шанель – ікона стилю». 

Габрієль Бонер Шанель, яку прозвали Коко Шанель була провідною французькою кутюр'є, найважливіша фігура в історії моди XX сторіччя. Шанель принесла в жіночу моду приталений жакет і маленьку чорну сукню. Вплив Коко на високу моду був такий сильний, що її — єдину з історії моди — журнал «Тайм» вніс до списку ста найвпливовіших людей XX століття.

Улюбленими піснями дівчини були «Ko Ko Ri Ko» і «Qui qua vu Coco», за що їй і дали прізвисько — Коко. Габрієль не досягла успіху як співачка, проте змогла відкрити магазин у Парижі, продаючи дамські капелюшки.

У Шанель вже були клієнти у всьому світі. Багато хто носив її фланелеві блейзери, спідниці вільного крою, довгі светри з джерсе, матроски і знаменитий костюм (спідниця + жакет). Сама Коко зробила собі коротку зачіску, носила маленькі капелюшки і сонячні окуляри.

Слухачі довідались історію появи знаменитих парфумів. «Chanel № 5». - перший синтезований парфум, що не повторює запах якоїсь однієї квітки. «Chanel № 19» - втілення стилю і єства Коко Шанель.

Коко Шанель також популяризувала маленьке чорне плаття, яке можна було носити протягом дня і вечора залежно від того, як воно було доповнене аксесуарами. У 1926 році американський журнал Vogue прирівняв за універсальністю і популярністю маленьку чорну сукню до автомобіля «Ford».

Цікавий вечір продовжився переглядом запису інтерв'ю телебаченню Франції та знайомством з її афоризмами. Фінальним акордом клубного засідання була презентація жіночих парфумів.

Немає коментарів:

Дописати коментар